De Voordelen

Warm water werkt ontspannend. Dit is algemeen bekend. Bevallen in bad brengt vele voordelen met zich mee, voor zowel moeder als kind. Onderstaand ziet u een overzicht.

Na een lange of stressvolle dag doet een bad nemen wonderen voor uw geest en uw lichaam. Tijdens uw bevalling is dit niet anders. Hoe meer u ontspant, hoe meer endorfine uw lichaam produceert. Dit is een soort natuurlijke pijnstiller die ervoor zorgt dat u de weeën beter op kunt vangen. Door ontspanning verloopt ook de ontsluiting sneller.

U hoeft niet met weeën in de auto te stappen/ zitten. Daarbij komt u ook geen buren/ kennissen of nieuwsgierige mensen tegen ‘t lijf.

Ook uw partner hoeft niet machteloos toe te kijken, maar kan iets bijdragen aan dit bijzondere moment in jullie leven. Het bad moet immers worden opgezet en gevuld.

Soms is het tijdens de bevalling lastig om een goede, comfortabele, houding te vinden. In het water kunt u erg makkelijk bewegen. Hierdoor is het zoeken naar een andere houding minder zwaar dan buiten water. Meestal gaat een waterbevalling geleidelijker, waardoor het perineum ook geleidelijker oprekt. Het warme water zorgt er tevens voor dat het perineum wat soepeler wordt. Hierdoor word de kans op een ruptuur of een knip aanzienlijk kleiner.

Voor uw baby is de overgang vanuit de baarmoeder, via het water, naar de buitenwereld, vele malen rustiger. Hierdoor zijn waterbaby’s na de geboorte, over het algemeen vrij rustig. Soms huilen ze zelfs niet of nauwelijks.

U kunt op een knusse manier voor het eerst kennismaken met uw kindje. Jullie kunnen samen heerlijk even bijkomen.

Schuiven naar boven