Hygiënisch bevallen

We hechten veel waarde aan hygiëne voor moeder en kind.

Na retour worden de baden eerst geïnspecteerd op schade. Daarna worden de baden schoongemaakt. Dit doen we volgens richtlijnen van het RIVM – Infectiepreventie. https://lci.rivm.nl/richtlijnen/reiniging-desinfectie-en-sterilisatie-de-openbare-gezondheidszorg
Het bad word opgeblazen en eerst afgenomen met een 100% hygiënisch schoonmaakmiddel. Als het bad aan de lucht is gedroogd gaan we verder met de volgende stap en word het bad afgenomen met 70% alcohol. Ook dit laten we drogen aan de lucht. Hierna word het bad opgevouwen en verpakt. De dompelpomp word doorgespoeld d.m.v een chlooroplossing met een dosering van 1000 ppm. Deze komt NIET in aanraking met uw baby en word vanwege deze reden gedesinfecteerd en hergebruikt. De materialen welke WEL in aanraking kunnen komen met uw baby zoals de hygiënische hoes, de slang en evt. het schepnetje en thermometer worden daarom ALTIJD maar éénmalig gebruikt.
Bevallen in bad is hygiënisch maar niet steriel. Dit kunt u vergelijken met een ziekenhuisbezoek, ondanks het volgen van schoonmaakprotocollen en goede hygiëne kan een infectie nooit 100% uitgesloten worden, dit geldt uiteraard ook voor elke andere vorm van bevallen buiten een OK (operatiekamer). Bevallen in het eigen bed is bijvoorbeeld ook niet steriel.
Schuiven naar boven