Niks is zo onvoorspelbaar als een zwangerschap en een bevalling. Elke zwangerschap is anders, elke moeder is anders en zo ook elke bevalling en elk kind. In een periode van ‘op u af laten komen’ geeft het veel rust om de zaken goed op orde te hebben. Bespreek uw plan voor een waterbevalling altijd eerst met uw verloskundige.

Zodra uw keus gemaakt is, adviseren we voor uw eigen rust om het bad op tijd te bestellen. Zo bent u zeker bent van uw reservering. Ook is het prettig als u, of nog beter, uw partner, na het ontvangen van het pakket, het pakket opent om te controleren of deze volledig is. In het pakket vindt u een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Kijk bijvoorbeeld ook naar de kraankoppelingen set, deze is erg uitgebreid maar ‘you never know’. Zoveel mensen, zoveel wensen en zoveel verschillende soorten kranen. Het kan fijn zijn om het bad alvast op te pompen, zodat het tijdens de bevalling minder tijd kost om het bad gereed te maken. Dan hoeft alleen de hygiënische hoes geplaatst te worden en het bad gevuld te worden met water. Waar wilt u het bad neerzetten? Vanaf welke kraan heeft u de beste toegang? Dit zijn allemaal keuzes welke u kunt maken voordat de bevalling begint.

U kunt uw bevalling nog aangenamer maken door middel van muziek en sfeerkaarsen, de mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen om samen met uw partner in bad te gaan zodat u deze steun volledig kunt benutten. Bespreek uw wensen en verwachtingen zodat u op het moment suprême weet waar u aan toe bent.